Travel transfagarasan

Publicat la data de 25 August, 2013 | de catre Ianula

Transfăgărășanul rămâne cel mai frumos drum din lume

Frumusețea Transfăgărășanului și a peisajelor sale spectaculoase îl duce din nou pe primul loc în topul celor mai frumoase drumuri din lume, de data aceasta pe un site auto spaniol.

Situat în România și catalogat drept cel mai bun drum din lume de către emisiunea “Top Gear”, Transfăgărășanul unește regiunile Transilvania și Valahia, pe o distanță de 90 de kilometri de traseu spectaculos, plin de curbe și pante, notează Autocity.com. Șoseaua este acoperită de zăpadă în timpul iernii, astfel că perioada cea mai bună pentru vizitat este vara.

În clasamentul drumurilor perfecte pentru o excursie în vacanța de vară, în care se experimentează “plăcerea pură de a circula pe un astfel de drum” urmează, pe locul doi, Paso del Stelvio, din Italia, cu o altitudine maximă de 2.757 de metri.

Printre cele 10 sosele considerate cele mai frumoase din lume, cinci se află în Europa. În clasament urmează, în ordine, Lagos de Covadonga din Spania, Col de Turini din Franța, Red Rock Scenic Road din statul american Arizona, șoseaua Jebel Hafeet din Emiratele Arabe Unite, Viaductul Millau din Franța, Overseas Highway din statul american Florida, Great Ocean Road din Australia și Atlantic Ocean Road din SUA.

Sursa: ziare.com

Back to Top ↑
  • Cycle on South America