Travel Praga2

Publicat la data de 26 August, 2013 | de catre Ianula

Orașul Praga, perla istorică a Europei

Praga- capitala Cehiei, a avut întotdeauna un cuvânt de spus în istoria țării dar și a Europei. Încă din Evul Mediu, orașul Praga a fost renumit pentru frumusețea sa, fiind-i atribuite adjective precum „aurit” sau „coroana lumii”. Praga- perla istorică a Europei- este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Orașul peste care și-au lăsat amprenta aproape toate curentele arhitecturale, începând din secolul IX până în secolul XX, bogat în monumente istorice, construit parcă pentru muzica ce nu se oprește niciodată, romantism și nostalgie, acest oraș este unul modern și plin de viață! Din 1992 centrul orașului, ce acoperă 866 hectare este pe lista patrimoniilor protejate de UNESCO.

Iată câteva lucruri pe care să le faci și locuri pe care să le vizitezi:

1. Ceasul Astronomic

Unul dintre cele mai importante puncte de atracție din Piața Orașului Vechi din Praga, fiind o minunăție a măiestriei medievale. O secțiune al acestui ceas datează din secolul XV, iar ceasul conține destule detalii și părți care să te țină ocupat/ă pentru o perioadă destul de lungă de timp

2. Zidul „Lennon”

Un zid cu valoare istorică, însă anost, a redevenit un simbol după ce muzica lui John Lennon, a reușit în 1980 să transforme acel monument într-un simbol de luptă împotriva comunismului care exista atunci în Cehoslovacia. Acel zid este în continuare neterminat, lucrându-se la el de-atunci.

3. Piața Wenceslas

O piață civică foarte frumoasă, situată în Orașul Nou, fiind și un loc unde comerțul întâlnește cultura, piața Wenceslas a fost, de la bun început, un loc pentru demonstrații pașnice și proteste violente, de la rezistența cehă din 1945 până la Revoluția de Catifea.

4. Muzeul Național

Cuvintele „muzeu național” deseori implică o incursiune în cultura unei singure țări. Ei bine, cu peste 14 milioane de obiecte care sunt centrate pe cultura cehă, Muzeul Național din Praga nu este o excepție. Este una dintre cele mai bune muzee din Europa, și se ajunge imediat acolo din Piața Wenceslas.

5. Castelul Praga

Doar pentru că acest castel este desemnat ca fiind pe locul 1 ca magnitudine fizică de către cei de la Guinness Book of Records, asta nu înseamnă că este interesant. Ceea ce este interesant, este că datează din anul 870. Castelul a putut fi numit casă de către împărații romani, regi, regine și președinți. Există cel puțin 18 clădiri, de la reședințe oficiale până la biserici, iar cele opt grădini aflate în interiorul acestui castel sunt minunate. Așadar, dacă te hotărăști să vizitezi acest castel, fii sigur că ai mult timp liber!

 Autor: Răzvan Constantin Dincă

Back to Top ↑
  • Cycle on South America