Lifestyle trei-regizori-romani-in-juriul-international-al-romania-international-film-festival-2012-14790

Publicat la data de 26 September, 2013 | de catre Monica

Romania International Film Festival, dedicat prieteniei şi speranţei, debutează luni în Capitală

Cea de-a noua ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF) va debuta, luni, de la ora 20.00, în Sala Cinematecii Union din Capitală, evenimentul fiind dedicat prieteniei, speranţei şi fair-play-ului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Anul acesta, toate filmele din programul Ro-IFF vor fi proiectate la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române. Ro-IFF, care se încheie pe 6 octombrie, poartă provocatorul slogan “Festival de film cu buget mic şi filme mari” şi chiar dacă bugetul festivalului este substanţial redus faţă de ediţiile sale anterioare, Ro-IFF 2013 este dedicat prieteniei, speranţei şi fair-play-ului.

Cel mai bun exemplu în acest sens este filmul care, luni, de la ora 20.00, deschide ediţia a noua. “Filmul, inclus în secţiunea ‘Panorama’, are un titlu care ar putea constitui un al doilea slogan al festivalului ‘Minunea de la Berna’ (‘Das Wunder von Bern/ The Miracle of Bern’). Dacă minunea nemţească este că naţionala RFG a câştigat Campionatul Mondial de Fotbal de la Berna, din 1954, în faţa favoritei Ungaria, minunea românească este că, deşi lipsit de sprijin, Ro-IFF a sperat, a rezistat cu fair-play şi, iată, a ajuns la a noua ediţie”, se spune în comunicat.

“Minunea de la Berna”, cel mai mare succes al cinematografiei germane din anul 2003, este regizat de cunoscutul cineast german Sönke Wortmann, care semnează şi scenariul, împreună cu Rochus Hahn. Rolurile principale sunt interpretate de Louis Klamroth (Matthias Lubanski), Peter Lohmeyer (Richard Lubanski), Johanna Gastdorf (Christa Lubanski) şi Sascha Göpel (Helmut Rahn).

Vara lui 1954. Uniunea Sovietică trimite prizonierii de război acasă. Printre ei se află tatăl lui Matthias, un băiat de 11 ani, liniştit şi iubitor de fotbal, care locuieşte cu mama, sora şi fratele lui într-un oraş minier din Vestul Germaniei. Matthias a găsit cu ceva timp în urmă un tată-surogat în persoana lui Helmut Rahn, un antrenor local de fotbal, care l-a adoptat pe băiat ca fiind mascota lui.

Back to Top ↑
  • Cycle on South America